Hvem kommer?


Poseidon_oster_til_bydn.jpg

OSTER, selveste "Dar kjem dampen" har lovet å ta turen til Fjordsteam 2012 i Stavanger  -  og vi gleder oss!  Kommer!!

 


Stord1-aug2005.jpg

STORD, har lovet å komme. Denne veteranskipenes fugl Fønix er et fantastisk flott skip som vi gleder oss til å kunne ønske velkommen på Stavanger havn.   Kommer!  (Foto: Harald Sætre)

 


HS3504.jpg

SOUTHERN ACTOR, den ekte damphvalbåten fra Sandefjord er idag et minne om en lengst henfaren tid, men den har et svært dampmaskineri, fullt operativt  -  virkelig en opplevelse for dampentusiaster. Nå klarer vi å få den hit i anledning Fjordsteam, ved å subsidiere det som trenges av drivstoff for turen.

Her må dere benytte anledning til å se en helt spesiell båt!(Foto: Helge Sunde)

 

KOMMER.

 


Hans_Oerje_red.jpg

HANS, Denne gangen får vi besøk av en båt som aldri har vært i Stavanger før; den har ikke engang vært i saltvann før!

Et par representanter fra det utrolig flotte dampbåtmiljøet langs Haldenvassdraget har lovet å ta med seg kuriositeten HANS på en lastebil og komme over fjellet for å være med på Fjordsteam.

HANS kommer til å gå gratisturer med dampinteresserte passasjerer, så det er bare å stille i køen!(Foto: Jan Welde)

 

KOMMER.

 


Rogaland_oslo_1936.jpg

Rogaland kommer selvfølgelig! Den hører jo hjemme her i byen, som den har gjort det aller meste av sine mer enn 80 år. Den er et kjent og kjært innslag i havnebildet; men for anledningen har vi trukket frem et gammelt bilde fra 1936, den gangen "Kysthurtigruten" gikk til Oslo. Kommer selvfølgelig!

 


_IMG_1948.jpg

Nattruten SANDNES, et av de vakreste skip som er bygget i Norge kommer selvfølgelig også til Nordsteam. Den blir som et senter i aktivitetene og alle deltagere på Fjordsteam vil nok benytte anledningen til å besøke dette usedvanlig forsegjorte skipet. Kommer selvfølgelig og har en sentral plass i stevnet!. Foto:

 


_Hebehavnedag1.jpg

HEBE, den gamle svenske taubåten som nå nyter pensjonisttilværelsen i Ølen. Kommer denne gangen!

 


_Nokk_b.jpg

NØKK, byens egen sjøbrannsprøyte hadde inntil Nordsteam, i Bergen, knapt vært ute av Stavangers havnebasseng. Den kunne med sine enorme vannkanoner bidra til å kaste både vann og glans over stevnet   -   Siden den gang har NØKK også vært med på Fjordsteam i Florø og nå er det Fjordsteam i Stavanger som skal få nyte synet av en nyoppusset NØKK. Kommer, med kaskader av vann!.

 


Midthordland.jpg

MIDTHORDLAND har lovet å komme, så her kan man glede seg til en ekte fjordbuss fra det tidligste 50-tall.   Kommer!

 


_granvin.jpg

GRANVIN regnes som en sikker deltager, og det er alltid den samme nytelsen å høre lyden av en ekte Wichmann 3ACA, en av de flotteste motorene som er laget på Rubbestadneset:  "2-taktsmotorens vugge" . . . . KOMMER!

 


Atloy_01.jpg

ATLØY, den trofaste lille rutebåten fra Florø er en flittig deltager på veteranstevner langs hele kysten og de har lovet å ta turen til Stavanger og Fjordsteam 2012. KOMMER!

 


_FaunMai-2005-069_600.jpg

M/Y FAUN har en historie som kan føres tilbake til statsminister Christian Mikkelsen og unionsoppløsningen. Etter en omskiftende historie er båten nå totalt restaurert ved Hardanger fartøyvernsenter, og de har lovet å ta turen til Fjordsteam i Stavanger. Dette er en båt som må oppleves! Her "lukter det storkar" og det finnes en håndfull firma i Stavanger som allerede gleder seg til å ta sine viktigste forretningsforbindelser ut på tur med dette historiske klenodiet.  Foto: Marit/Lars Endresen

Alt tyder på at FAUN kommer, og det blir et syn i Stavanger havn!

 

 


__IMG_2340_Ramsvig.jpg

POSEIDON II, den isbrytende redningskrysseren som er bygget i Amsterdam i 1958 på oppdrag fra det svenske redningsselskapet. Etter mange års hard tjeneste i Østersjøen ble den innkjøpt til Norge, hvor den først var ekspedisjonsfartøy til Grønland  -  og nå er den skoleskip for Baatskolen POSEIDON i Stavanger. Den har på kort tid rukket å bli et kjent trekk i havnebildet og den vil være med som beredskapsfartøy under Fjordsteam 2012. KOMMER! Foto: Jan Welde

 


Kristina.jpg

Kristina; en ekte klinkerbygget listaskøyte med original oppfyringsmotor. Virkelig et klenodium i all sin beskjedenhet. Foto: Alf J. Kristiansen  KOMMER. 

 


Rima I.jpg

RIMA I En vel fortjent og nylig pensjonert tråler av den typen som vi tidligere hadde så mange av i Nordsjøen. Foto: Alf J. Kristiansen. KOMMER

 


_Idsal_0369.JPG

IDSAL, den legendariske sluppen som i mer enn 100 år har fraktet stort og smått; og som nå er fullstendig restaurert kommer sikkert.  KOMMER!  Foto: Jan Welde

 


_OSCAR II.jpg

OSCAR II, som er bygget i Stavanger og som har fraktet mange generasjoner ryfylkinger frem og tilbake til byen må vi regne med at kommer til Stavanger også til Fjordsteam 2012. KOMMER, nyoppfikset og fin, rett fra Klaipeda!. Foto: Jan Welde

 


_Ved Tungenes 20 april 2011Foto Rolf Abrahamsen.jpg

JØSENFJORD, dette navnet har en helt spesiell klang blant mange fartøyvernere. Den er langt over 100 år gammel, den har vært alt fra damprutebåt til bilferge, hasjplantasje og flytende horehus på Rhinen...

Jøsenfjord får en fremtredende plass under Fjordsteam, for dette er et restaureringsprosjekt som fortjener oppmerksomhet!(Foto: )

 

KOMMER.

 


_KONTRARI.jpg

KONTRARI har en fortid som både "kriger" og lokalrutebåten "Litla Riskafjord". Nå hører den hjemme i Egersund og vi regner med at den tar turen over Jæren for å være med på Fjordsteam 2012.

Vi blir til og med fortalt at de kommer med 40 mann fra Egersund Mandsangforening, så da får vi ablegøyer langs kaikantene!KOMMER.

 

Foto: Jan Welde

 


ANDHOLMEN.jpg

ANDHOLMEN .... KOMMER 


DOLPHIN-0232.jpg

DOLPHIN, "Fjordbåt" er et begrep, spesielt for folk som kjenner krigshistorien. Okkupantene satte nemlig norske treskipsverft igang med å bygge et stort antall fartøyer, til vakt og patruljetjeneste. De er bygget etter den berømte Furuholmen sine tegninger og ganske mange flyter fortsatt.

Noen av disse er spesielt godt tatt vare på, og et par kommer til Fjordsteam.(Foto: )

 

KOMMER.

 


Fjordanger.jpg

FJORDANGER, er en Fjordbåt, på tilsvarende måte som Dolphin. Begge har samme forhistorie fra krigens dager, og begge tas nå godt vare på av entusiaster.(Foto: fra hjemmesiden)

 

KOMMER.

 


Rugier_DSC_0056-300x201.jpg

GYDA og TYRA; to fantastisk flotte kopier av vikingskip, bygget hos Ryfylke trebåtbyggeri på Finnøy. Skipene eies av Stiftelsen Rugier, som har som formål å samle og formidle historie og kunnskaper knyttet til bygging og bruk av vikingskip. Foto: Stiftelsen Rugiers hjemmside  KOMMER. 

 


Hulda i Vikevaag_red.jpg

HULDA har vært hjemmehørende på Rennesøy store deler av sitt lange liv. Den har "gått i arv, frå slekt og til slekt" som man synger og den kommer forhåpentlig til Fjordsteam med sin taktfaste klang fra en 1-cyl Rubb. KOMMER. 


Kvitebaaten.jpg

KVITEBÅTEN, den trofaste lille havnebåten fra Haugesund er en flittig deltager på Havnedagene og de har lovet å ta turen til Stavanger og Fjordsteam 2012.Gled dere til en nydelig liten båt, med en usedvanlig flott semidiesel! KOMMER!

 


MATHILDE-olav-bjoerkum.jpg

MATHILDE etter et langt liv både på norskekysten og på virkelig fjerne farvann nyter Mathilde nå pensjonisttilværelsen ved Hardanger fartøyvernsenter. Den seiler hele sommersesongen som et flytende museum og gjør en utmerket jobb med å formidle kunnskaper om de hundrede og tusenvis av jekter, jakter og galeaser som tidliger bandt kysten sammen, men som nå er stort sett bort.Kommer. 


Brodrene_af_Sand.jpg

BRØDRENE AF SAND Her har vi ett av landets eldste, flytende fartøyer og etter et langt liv både på norskekysten og på fjernere farvann nyter Brødrene af Sand nå pensjonisttilværelsen som museumfartøy i Ryfylke. Kommer. 


Ragnhild Schanche_red.jpg

Ragnhild Schanche en tidligere redningsskøyte av Bjarne Ås type, bygget i Risør i 1937. Den var i Redningsselskapets tjeneste frem til 1977. KOMMER!


Tananger_under seil.jpg

Losskøyte TANANGEREt bedre bilde av dette flotte fartøyet kommer snart .... KOMMER 


Utvaer_1_red.jpg

UTVÆR Her har vi et fartøy med en sammensatt historie. Denne flotte Sagvågkutteren har vært både oppsynsfartøy, drevet med oppmåling for sjøkart, operert for sjøheimevernet - og de siste årene som velholdt fritidsbåt i fart på hele norskekysten. KOMMER 


VULCANUS-169_jpg_608153c1.jpg

VULCANUS var en virkelig nyvinning da den kom i 1959. Både design og tekniske løsninger var noe helt annet enn man tidligere hadde sett. Og fremfor alt hadde den en "kjempesvær" motor som gav en ekstrem slepekraft. KOMMER! 


Moest.jpg

MØST, er en lokalrutebåt som i mange år tjente i værharde farvann lengre nord på kysten. Som pensjonist har den fått roligere tider, med ulike eiere. Nå hører den hjemme i Mosterhamn og vi får gleden av å ønske den velkommen til Fjordsteam i Stavanger.(Foto: fra hjemmesiden)

 

KOMMER.

 


_Skreddaren.jpg

Skreddaren er etterhvert blitt et sikkert vårtegn i Stavanger. Med en fortid som sightseeingbåt på sør- og østlandet kom den til Stavanger for noen år siden og ble pusset vakkert opp og tilpasset behovet hos de nye eierne. Som vernet skip er den også en selvfølgelig deltager under Fjordsteam.  KOMMER.

 


Nedenfor er mange flotte fartøyer som dessverre ikke kommer til Fjordsteam denne gangen...


Wyvern_under seil.jpg

WYVERN Et bedre bilde av dette flotte fartøyet kommer.... Kommer forhåpentlig neste gang. 


Rapp.jpg

RAPP er et av de ganske få fraktefartøyene som vi hadde i hundredevis langs hele kysten, men som forsvant så umerkelig i løpet av noen få år. RAPP har fortsatt sin solide oppfyringsmotor og eieren har gjennomført en imponerende restaurering av hele fartøyet. Kommer forhåpentlig neste gang. 


Ekar_omd.jpg

EKAR er en av de veldig mange tyske og hollandske loggerne som kom til Norge og fikk et nytt liv som fiske- og fraktefartøyer. De kom i hundretall, men nå er det omtrent bare EKAR igjen; vi håper at de blir så pass ferdige ombord at de kan ta turen fra Haugesund.

 

 


LDXF_huth.jpg

Slepebåten HUTH er "gammel som alle hauger", men den er fortsatt en trofast sliter. Den har en svær Wichmann 8ACAT i maskinrommet   -   og den er synet verdt i seg selv. Vi håper inderlig at HUTH tar turen til Fjordsteam 2012.

 


Bilfergen.jpg

BILFERGEN, en av Norges første bilferger er invitert, men det ser foreløpig vanskelig ut, det blir knapt med mannskaper for å komme tøffende ned fra Sunnmøre for å være med på Fjordsteam.

 


_GamleHavstein.jpg

GAMLE HAVSTEIN, som har fartet kysten rundt i offentlig tjeneste kommer forhåpentlig


_Hansteen_b.jpg

HANSTEEN, seildamperen fra 1866, som en gang var Norges aller første forskningsskip. Det ville vært stas om denne tok turen nedover kysten til Stavanger i anledning Fjordsteam, men det ser dessverre smått ut foreløpig . . . . Foto: Hansteens hjemmeside

 


Storegut 2.jpg

STOREGUT, en trofast gammel sliter som for øyeblikket er i ferd med å skifte eier. Men vi håper at den gode gamle tungbygde motoren skal bli å høre på havnen i Stavanger under Fjordsteam 2012

 


_GamleOksoy1-vi.jpg

GAMLE OKSØY, fyrvesenets stolthet på 1960-tallet er nå hjemmehørende ved fartøyvernsenteret på Bredalsholmen i Kristiansand. De har lovedt å ta turen til Stavanger, ikke nok med det: de stiller også med et "komplett verksted" på kaien, bl.a. for å vise oss hvordan de tar vare på gamle skipsbyggeteknikker. Det kan bli øredøvende interessant :-)  Kommer visstnok dessverre ikke denne gangen, men kanskje den neste . . .

 


LJVZ_engebret soot.jpg

Engebret Soot er et dampklenodium fra Østlandets skoger; nærmere bestemt Haldenvassdraget. Båten feiret sitt 150 årsjubileum nå i 2012, men rekker dessverre ikke å ta turen over fjellet til Stavanger - og dessuten er den 26 meter lang . . .

 


_Engebret_IMG_2395.jpg

ARA og Mette Meng er et par av de andre klenodiene på Haldenvassdraget. Vi er i kontakt med eierforeningen og håper å kunne vise frem noen av disse ferskvannsseilerne i salt sjø  -  for første gang i historien! For øyeblikket ser det ut for at vi skal lykkes å få HANS over fjellet, se langt oppe på denne siden ...Foto: Jan Welde

 


HS5298.jpg

BØRØYSUND, den siste kullfyrte passasjerbåt i Norge er på dette bildet på vei til kai i Stavanger i 2000.  Rekker dessverre ikke å være med denne gangen...! Foto: Helge Sunde

 


Bohuslaen1w.jpg

BOHUSLÄN er et av de fineste dampskip som flyter, men de har dessverre ikke mulighet for å komme til Stavanger denne gangen. Vi håper at de kommer neste gang . . . !

 


_Styrbjorn.jpg

STYRBJØRN, et norsk/svensk samarbeidsprosjekt. For 100 år siden var den en av de virkelig store slepebåtene, nå er den et flytende klenodium for alle som har sansen for fartøyvern i sin alminnelighet og damp i særdeleshet. De har virkelig lyst til å komme til Stavanger, men klarer dessverre ikke å presse det inn i programmet denne gangen! Vi håper å se dem neste gang!

 


Rudokop.jpg

Rudokop er noe så sjelden som en dampslepebåt og isbryter bygget på 1960-tallet. Den har sin fortid i den sovjetiske marinen, men er nå i svært så sivil tjeneste .. Foto: Alf J. Kristiansen.  Rekker det ikke denne gangen, men kommer forhåpentlig ofte tilbake til Stavanger!

 


gl_salten02.jpg

GAMLE SALTEN, den tidligere hurtigruteavløseren som forlengst har seilt seg inn i stavangerfolks hjerter. Er travelt opptatt hos sine egne i Bodøområdet! Foto: Jan Welde

 


_Riskafjord_0759.jpg

RISKAFJORD II, lokalrutebåten fra 1864 som forlengst er blitt en legende. Er dessverre forhindret pga tekniske problemer, men vi håper å se den gamle damen neste år!. Foto: Jan Welde

 


Gamle Skudenes.jpg

Gamle Skudenes er en velkjent traver her på våre kanter. Under mange forskjellige navn har den gjort en god jobb  -  og nå seiler den som ekte ryfylkeveteran, hjemmehørende på Karmøy. Kommer kanskje senere...

 


_Loefjell_IMG_7813.jpg

LØFJELL som har fartet på kysten med singel og sand, og ellers alt som kunne fraktes på et fartøy finner sikkert sin plass blant de trofaste gamle sliterne som får sin egen del av kaien til disposisjon. Kommer forhåpentlig en annen gang!

 


_STAVERN_D.jpg

STAVERN, en av de store norske losskøytene fra 1950-tallet disponeres nå av Kystlaget Kormt  -  og vi ser henne fra tid til annen i Stavanger, men det blir ingen tur til Fjordsteam denne gangen. Foto: Jan Welde 

 


_bruvik.jpg

BRUVIK, Ligger nå i Polen og kommer derfor dessverre ikke; (Foto: Helge Sunde)

 


_skaanevik.jpg

SKÅNEVIK stiller i klasse med Skibladner; tro det eller ei, men det disse var de to første fartøyene som ble fredet i Norge! For selv om SKÅNEVIK er fra 1960-tallet, så ble den vurdert til å være et så uendret kulturminne at riksantikvaren gjorde sitt fredningsvedtak. Kommer forhåpentlig neste gang....  Foto: Helge Sunde

 


nortun_karmsundet.jpg

NORTUN er fartøyet med mange forskjellige liv; først som logger i Tyskland, senere som fraktefartøy på Karmøy og nå som nydelig seilende lystfartøy i Stavanger. En virkelig pryd for øyet, fullt med gjennomtenkte og forseggjorte detaljer.

 

Kommer forhåpentlig ved en senere anledning.

 


Poseidon_karms.jpg

POSEIDON, den lille slepe- og passasjerbåten som startet sitt liv som losbåt i København kommer forhåpentlig. Den har hørt hjemme i Stavanger i to perioder, tilsammen ca 20 år, men er nå hjemmehørende på Sotra. Vi håper at den nye eieren finner anledning til å delta på Fjordsteam ved en senere anledning.

 


_kaia_1_stor.jpg

KAIA, "verdens siste hønerævskøyte", med en fortid som "kålaskjøttå i Sandnes" kommer forhåpentlig seilende til Nordsteam. Kommer forhåpentlig til Fjordsteam ved en senere anledning!

 
Velkommen
NYHETER
Program
Bilder Nordsteam 2008
Lysefjordkonvoyen
Bilder fra Nordsteam i Bergen
Bilder fra første Nordsteam i Stavanger
Hva er Fjordsteam?
Hvem kommer?
Service
Søknadsskjema
Arrangører
Programhefte
Kontakt oss:
e-mail me